Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Publikováno 26. září 2022 v kategorii Článek k zápasu/turnaji.

Hippos Žďár nad Sázavou - SK Juvenis Přibyslav (15:2)

Druhý turnaj žďárského áčka se odehrál na domácí plaubovce Na Bouchalkách v sobotu 24.9. 2022.  Hipposu se v ranním utkání nejprve postavila Přibyslav. Už od prvních minut bylo jasné, že v utkání se bude hrát především o výši skóre. Dobrý dojem a pět vstřelených gólů v první třetině pokazila pouze ojedinělá střela Přibyslavi 3 vteřiny před sirénou, která Růžičkovi propadla do sítě – 5:1. I ve druhé třetině pokračoval domácí brankostroj čtyřmi góly, kde za zmíňku stojí premiérová trefa juniora Poula. Avšak i na konci druhé periody si hroši neodpustili hrubku v rozehrávce a nabídli soupeři druhý gól – 9:2. Ve třetí třetině už hroši nepustili Přibyslav k ničemu a upravili na konečných 15:2.

Góly: Lukeš 3, Hrubý T. 2, Kos 2, Halm 2, Dvořák O. 2, Tlustoš, Pokorný, Poul, vlastní

Asistence: Hrubý M. 3, Petříček 3, Hrubý T. 2, Lukeš, Kos, Tlustoš, Pokorný, Dvořák F., Král


Hippos Žďár nad Sázavou - FBC Nové Město na Moravě ( 6:2 )

Druhý zápas sliboval větší prověrku, na stranu soupeře se totiž postavil rival z Nového Města na Moravě. Hroši dobře věděli, že pozor si musí dát především na bývalého hráče Žďáru – Fandu Košíka a to se jim také po většinu utkání dařilo. Do vedení poslal Hippos ze standartní situace Petříček, po rychlé rozehrávce Halma. Na tuto trefu v první třetině navázal ještě Pokorný, kdy se dobře zorientoval před bránou a doklepl střelu F. Dvořáka. Skóre po první třetině mohlo být i vyšší, ale domácí střelci se potýkali s horší koncovkou. 

Druhou třetinu odstartoval Filip Dvořák, když poslal přesný projektil bekhendem do šibenice. Následovala série vyloučení na obou stranách, ale všechny 4 početní výhody zústaly nevyužity. O změnu skóre se tři minuty před sirénou postaral Matěj Partl pěknou střelou ze střední vzdálenosti. I u něj se jednalo o první zásah v mužské kategorii. Skóre 4:0 tak svítilo během druhé pauzy.

V 35. minutě přišlo snížení na 4:1 z hole Mrázka, ale Hippos okamžitě odpověděl zvýšenou aktivitou. Ta vyústila ve dva slepené góly ve 40. minutě. Nejprve bekhendem dorážel Petříček a 11 vteřin po něm si Král našel prostor mezi kruhy a zužitkoval nabídku F. Dvořáka. Poslední slovo měli hosté, kdy  se po hrubce v rozehrávce prosadil Paleček a upravil na 6:2.

Góly: Petříček 2, Pokorný, Dvořák F. Partl, Král

Asistence: Dvořák F. 2, Halm, Lukeš, Kos, Hrubý T.